Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Kuponok-akciók - kuponok, orrba szájba…

2013.04.24. 14:46 ZsKF_Bp

Újságban, tv-ben, rádióban, interneten és persze a kisebb-nagyobb boltokban is mindenhol az akciók és kuponok fogadnak, várnak… azonban mégis olcsóbban, jobb áron vásárlunk, avagy egy reklámhadjárat áldozatai vagyunk?!

Ha igen, és megkapjuk az akciót, akkor örüljünk és vigyük bizony az üzlet/szolgáltató hírét, ellenben, ha nem, akkor ne legyünk restek felemelni a hangunkat, (cél)tudatos fogyasztóvá válni, hiszen ahogy „próbálkoznak” a kereskedők, nekünk nemhogy próbálkozni kell, hanem tenni-cselekedni, és persze – jogos esetben – nyerni!  És posztolni valami „tengeri herkentyűs webfelületre”J

Persze a gazdasági világválság, a szónak negatív értelmében vett extrém térhódítása egyre inkább hiszékenyekké, rossz értelembe vett reménykedőkké tette az embereket, mindenféle „szűrők nélkül”, gondolok itt férfiakra vagy nőkre…hiszen mindenki minden akcióra, kedvezőnek tűnő ajánlatra ráugrik…a legtöbbször körültekintés, gondolkozás nélkül (Shakespeare mondta, hogy a „tett halála az okoskodás”, na, de azért valljuk meg, e kontextusban ez nem teljesen állja meg a helyét…)

Ahogy az Ózban, „mindig a sárga úúúton”, úgy e téma kapcsán szerintem az arany középúton kell, s javasolt „csavarogni”, azaz a meghökkenően jó árak mellett figyeljünk a minőségre, a mennyiségre, egyszóval törekedjünk az optimálisra, a reálisra…!

A suli többféle kuponos megjelenési lehetőséget is biztosít mindenféle főként helyi vállalkozásoknál, ami szerintem iszonyat jó kezdeményezés, azonban ahogy manapság pl a „startup”-szerű vállalkozásoknál is csak a többoldalú kommunikációval bíró cégek érhetnek el sikereket, kicsiben itt is és ez is csak akkor működhetne jól, ha mi diákok, Hubai tanár úr szerint „csak hallllllllgatók” is „hozunk-megyünk-használjuk” őket…

Szóval, ha már kuponok, akkor azok legyenek értünk, szóljanak nekünk és a legdrágább tőkénket, a kapcsolati tőkét bizony használjuk, és gyarapítsuk a „jó ajánlatok számát…”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr705244801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása