Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

VALÓJÁBAN MIÉRT IS TANULUNK TOVÁBB?

2015.04.12. 16:07 ZsKF_Bp

A kérdés elsőre akár túl egyszerűnek is tűnhet, azonban céljaink sikeres elérésében leginkább az segíthet, ha cselekedeteinket pontos, széles körű tervezés és szervezés előzi meg.

Cél lehet például egy új közösségbe való bekerülés vagy olyan ismeretek megszerzése, amelyekre korábban nem volt lehetőségünk – ez utóbbi a mai világban az előrelépés kulcsává lett. A főiskolai évek számtalan lehetőséget rejtenek magukban, amelyeket lehetetlen lenne felsorolni, azonban pontokba gyűjtve érdemes néhányat megemlíteni, amelyek mind-mind elérhetőek azok számára, akik időt és energiát áldoznak személyes fejlődésükre:

  • egy folyamatosan fejlődő közösség tagja lehet az ember;
  • minél több ismeretre tehetünk szert;
  • ma tanuljuk, holnap már alkalmazzuk: azonnali sikerek;
  • magasabb társadalmi státusz;
  • több lehetőség és könnyebb előrelépés a munkaerőpiacon;
  • jóval magasabb pályakezdő bérek az érettségivel elhelyezkedőkéhez képest;
  • magasabb átlagbérek és presztízs

Az akadémiai, tudományos közeg számos olyan lehetőséget biztosít a hallgatóknak, amelyek e hallgatói státusz nélkül gyakorlatilag elérhetetlenek. Ilyen a nemzetközi cserediák-program révén fél, de akár egy éves tanulmányi ösztöndíjjal támogatott külhoni képzés is. Avagy intézményi háttérrel jóval hamarabb értesülhetünk különféle ösztöndíjakról és pályázatokról, amelyeket nemcsak tudományos érdem lehet elnyerni, de a legtöbb esetben jelentős pénzzel is járnak.

Nem elhanyagolható az sem, hogy – főként a nappali tagozatos hallgatóknak – további támogatások is járnak, amelyek segítségükre lehetnek a tömegközlekedésben, de a társadalombiztosítási költségek rendezésében is. Emellett számos kulturális, szórakoztató, nem mellesleg sportolási lehetőség ingyenesen vagy jóval olcsóbban vehető igénybe, ha valaki „fősulis” és persze van „diákja”.

A biztonságos, stabil közeg, amelyet a ZSKF biztosít minden hallgatójának, az ismeretek és a kapcsolati háló bővítése, a személyes fejlődés lehetősége mind-mind kézzelfogható indok, hogy valójában miért is tanulunk tovább.

 

Szólj hozzá!

Címkék: karrier továbbtanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr807360846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása