Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

EGYÜTT, EGYMÁSÉRT A GYAKORLATI KÉPZÉSEKEN - interjú

2015.04.12. 16:31 ZsKF_Bp

jj.jpg

Dr. Jászberényi Józseffel, a Kommunikáció- és Művelődéstudományi Intézet vezetőjével folytatott beszélgetésünk középpontjában a tudatos és tudományos közösségépítés állt.

– A ZsKF-ről úton-útfélen, szakmai berkekben és a hallgatók körében is azt lehet hallani, hogy gyakorlatias, egészen pontosan gyakorlatorientált képzéseket biztosít.
– Igen, így van, és ez kiváltképp fontos olyan szakok esetében, amelyekről elsőre azt lehet gondolni, hogy ezek kifejezetten elméleti képzések. Nincs a ZsKF-en olyan félév (szaktól függetlenül), amikor a hallgatóknak választott hivatásuk tükrében ne kellene valamely prezentációban, kutatásban részt venniük. De említhetem a tan-iroda jelleggel működő szemináriumokat is, ahol a valós környezetből integrálunk példákat, feladatokat, amelyeket az elméleti képzést követően igazi szimulációs projektek formájában kell megoldaniuk.

– Többes számban beszél szinte mindig a hallgatókról, megkérdezhetem, hogy miért?
– Számunkra minden hallgató egyéni fejlesztése, problémáinak megoldása az elsődleges. Ezt segíti elő a „Tanácsadó, Közkapcsolati és Alumni Centrum” is, ahová a hallgatók egyénileg mehetnek be, segítséget, támogatást kérve szinte bármilyen témában: tanulási, életvezetési, mentálhigiénés vagy a karriert érintő kérdésekben. Tudva azonban azt, hogy a közösség, a közösségbe való tartozás egyre nagyobb haszonnal bír, hallgatóinkat – a nyugati szemlélet jegyében – közösségi gondolkodásmódra, csapatban való sikeres együttműködésre biztatjuk és készítjük fel. Ennek jó példája, hogy az országban elsőként a ZsKF-en valósulhatott meg a generációkon átívelő képzési rendszer is, amely nemcsak oktatási mód, hanem véleményem szerint követendő példa is.

– A ZsKF-en tehát a közösség erejében hisznek?
– Igen, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy aki itt csoporttárs, az a munkaerőpiacon majdani kollégája lehet a hallgatónak. S kikben bízhatunk igazán?! Azokban, akikhez közös élményeket, közösen és sikeresen elvégzett feladatokat köthetünk. Nézzük csak: a legnehezebben „teljesíthető” munkaerő-piaci elvárások egyike „a gyakorlattal rendelkező pályakezdő”, illetve a leggyakoribb tapasztalat, hogy „kapcsolatok nélkül sehova sem vesznek fel.” Ezek pedig egymásra épülnek, s egy valós tudásközpont kiváló kiindulási alapot teremthet. Éppen ezért szervezünk órai kereteken belül és azokon túl is szakmai, kulturális közösségfejlesztő rendezvényeket, ahol a hallgatók egymással, illetve oktatóikkal és természetesen – ez talán a legfontosabb – a munkaerőpiac képviselőivel is találkozhatnak

Szólj hozzá!

Címkék: közösség karrier felvételi

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr537360914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása