Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Adománygyűjtés a Madarász utcai gyermekkórház javára

2013.10.27. 18:27 ZsKF_Bp

Egészség. Természetes és megszokott állapot, nem különösebben törődünk vele, sokszor meg sem becsüljük, mert magától értetődőnek hisszük, mint oly sok mást az életünk során. Aztán hirtelen megbetegszünk, és minden hétköznapi kisebb–nagyobb probléma egy csapásra megszűnik, és az lesz az egyetlen célunk, hogy ismét egészségesek legyünk.

Sok gyermek van, akik nem tudják, nem emlékeznek, vagy már el is felejtették, hogy milyen is épnek, felszabadultnak és egészségesnek lenni. Sok gyermek van, akik délután nem focizni mennek a barátaikkal, hanem abból áll a programjuk, hogy átmennek egyik kórteremből a másikba, ahol kivizsgálások és beavatkozások sokaságán esnek át. Minden nap. Az ebéd nem anyuci főztje, hanem valami olcsó kórházi menzakoszt, és esti mese helyett kórházi gépek monoton sípolása ringatja őket álomba. Ezeknek a gyermekeknek mind egy az álmuk, az, hogy újra teljes értékű életet élhessenek, az, hogy újra egészségesek legyenek. Ehhez viszont többüknek hosszú utat kell bejárniuk. Ezt az időszakot nektek, kedves Zsigmond Király Főiskolás hallgatók, lehetőségetek van szebbé tenni, egy egyszerű gesztussal.

child-in-hospital-with-doll.jpg

Biztos van valahol a szobátok mélyén egy porosodó matchbox, egy elfeledett baba, plüss állat, vagy egy rég nem használt társasjáték. Mikor gyerekek voltatok, ezek nektek sokat jelentettek, mostanra már csak szép emlékek, elfeledett tárgyak csupán. Ma, ezek a játékok, színt vihetnének a Madarász kórházban gyógyuló gyermekek szürke hétköznapjaiba, feledtethetnék azt a sok rosszat, amin keresztül mennek, emlékeztethetnék őket arra, hogy milyen is egy boldogabb gyermek kor. Kérünk benneteket, segítsetek, ha tudtok, sokat jelentene nekik.

http://13.kerulet.ittlakunk.hu/civil/131020/jatekgyujtes-madarasz-korhaznak

Az adományaitokat a portán kihelyezett ládába várjuk, amit november 9-én együtt viszünk el a gyűjtőpontba a Duna Pláza előtt. Tarts velünk Te is, de az eseményt dokumentáljuk természetesen, így nem fogsz lemaradni semmiről! :)


Köszönjük!

(felelős szerkesztő: Rejtő Dávid)

Szólj hozzá!

Címkék: kórház jótékonyság adakozás zskf adománygyűjtés zsigmond király főiskola adpmány

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr205601815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása