Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

ESN – Legyél Te is mentor!

2013.06.19. 10:52 ZsKF_Bp

Új barátok? Új suli? Új élmények? Egy új országban? Körülbelül ezekkel kell szembenéznie minden Erasmusos hallgatónak, legyen az bejövő vagy kimenő diák. Ha voltál már külföldön ösztöndíjjal, tudod milyen, amikor hirtelen egy teljesen más környezetbe csöppensz, ahol idegenek az emberek, nem érted, mit beszélnek, és úgy általában rájössz: fel kell venned egy másik ország ritmusát. Ilyenkor még a legtalpraesettebb embernek is jól jön, ha egy kicsit „fogják a kezét” az első lépéseknél. Ilyen segítő szervezetként indult 25 éve az ESN (Erasmus Student Network), melynek célja, hogy az Erasmusos hallgatókat támogassa. Magam például Tallinnban rengeteget köszönhettem az ottani ESN szervezetnek: megérkezés előtt kérhettem egy mentort, aki kijött elém a reptérre, megmutatta, hol tudok alapvető dolgokat bevásárolni, hogyan működik az ottani tömegközlekedés, mire figyeljek a városban, hogyan vegyem fel a tárgyaimat.

De az ESN nem csak erről szól. Folyamatosan szerveztek programokat: kulturális estet, ahol megismerkedhettünk a helyi táncokkal, zenékkel, ételekkel; városnézést, filmes esteket, kirándulásokat az országon belül és túl, és persze szerveztek bulikat is, ahol megismerhettük a többi Erasmusos hallgatót, tehát az ESN gondoskodott arról, hogy ne legyünk elveszettek. Miközben megismerkedtünk a helyiekkel, belerázódtunk az ottani életbe.

36 országban működik ez a diák segít diáknak alapú szervezet, egyetemenként külön szekciók foglalkoznak a külföldi diákokkal. December óta pedig 16. magyar szekcióként már az ESN ZsKF is tárt karokkal várja a külföldi hallgatókat!

Legyél Te is Mentor!

Jelentkezz, ha:

  • szereted a nemzetközi közeget
  • szeretnél új barátokat megismerni a világ minden pontjáról
  • aktív vagy, és szeretsz szervezkedni
  • jól beszélsz angolul
  • később szeretnél Erasmus-ösztöndíjra jelentkezni
  • …avagy már voltál is külföldi ösztöndíjas

Jelentkezz Nagy Nóránál! (nagynora92@gmail.com)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr855368589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása