Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

ZsKF-ESN – Egy élmény dús félévért

2013.02.12. 22:20 ZsKF_Bp

Az ESN (Erasmus Student Network) 36 országban működik, célja, hogy segítse az Erasmusos hallgatókat boldogulni egy idegen országban, felvenni a helyi ritmust, hogy feledhetetlen élményekkel gyarapodjanak az utazók szerte a nagyvilágban.
Mi, a ZsKF-ESN december óta létezünk hivatalosan, tizenhatodik magyar szekcióként csatlakozva az ESN hálózathoz. Így, a februárban érkezett diákokat már mi fogadtuk.

  • Vágjunk is a közepébe:

Jelen cikket épp a Wonderful Welcome Weekend utolsó napján írom, tele élményekkel. Az üdvözlő hétvége egy Flag partyval kezdődött, ahol az összes Erasmusos megismerkedhetett egymással, néhány játék és egy kevés – vagy nem is olyan kevés – pálinka segítségével és mivel Flag party, mindenki arcán saját országa zászlaja, vagy épp a magyar zászló díszelgett. Így mondták el az Erasmus esküt is, aminek köszönhetően mindannyian igazi budapesti Erasmusos diákká avanzsáltak. Másnap a korai, délután 1-es időpontra így csak kevesen álltak a talpukon, de a „kemény maggal” bejártuk a várnegyedet és megízleltettük velük Nagyi palacsintáját, ma este pedig Laser taggel lövöldözhetnek egymásra.

  • Kicsit konkrétabban rólunk:

A már sokat emlegetett mentorok azok a folyton pörgő önkéntes ZsKF-es diákok, akik segítik az „erasmókat” az első lépéseknél: tanácsokkal látjuk el kiutazás előtt állókat, segítünk a lakáskeresésben, kiigazodni a BKV szövevényes érrendszerében, tippeket adunk az ETR-rel kapcsolatban és megmutatjuk a klasszabb diákhelyeket is, illetve azt, hogy merre vagy adott esetben merre ne csavarogjanak városunk utcáin.
A programok szervezéséért és lebonyolításáért a „board” felel, mindenki más-más feladatkörnek az őre. A szekció elnöke Nagy Kátya, Kerekes Dóri az alelnök és a kincstárnok egy személyben, Tóth Emese felel a kommunikációért, Saly Eszter a programszervező, Elsholtz Tamás pedig a mentor koordinátor.
A félév során felfedezzük a környéket: Gödöllőt, Visegrádot, Szentendrét, a Budai-hegyeket, megismertetjük velük a híres Egri Bikavért és az egri éjszaka csillagait március végén, áprilisban pedig kaphatnak egy kis ízelítőt Hortobágyból és a magyar vidékből Berekfürdőben, ahol meg is mártózhatnak a termálvízben.
A ESN keretén belül főiskolánk hallgatói és az „erasmókák” aktív közösségben élnek: napi szinten tartjuk a kapcsolatot személyesen és a Facebook-on egyaránt, melynek idilli záloga, hogy nemcsak barátságok, de egy szerelem is szövődött már így az előző félévben.
http://www.facebook.com/pages/ESN-ZsKF/

logo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr95077537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása