Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Továbbtanulás: ingyen vagy ösztöndíjakkal?

2013.02.01. 13:09 ZsKF_Bp

A folyamatosan átalakuló felsőoktatásról számos helyen rengeteget hallani, azonban fajsúlyosan a finanszírozás kerül középpontba: a finanszírozott helyek egyre inkább csökkenő tendenciát mutatnak illetve ezzel párhuzamosan kerülnek elő az „ingyenes képzések”.

Közhelynek számíthat, azonban kis utánajárással látható, észrevehető, hogy az „ingyenes” nem a legolcsóbb, különös tekintettel, ha figyelembe vesszük: a képzések legalább három évig tartanak.

A kiszámíthatóság és stabilitás, a képzés teljes időtartama alatt elérhető és biztosított juttatásokat kínáló intézményeket kell keresni.

Az elhelyezkedési esélyeket pedig a megszerzett diploma és nyelvvizsga mellett nagyban javítja, ha a leendő munkáltató láthatja, hogy a friss diplomás tudását – releváns tanulmányi ösztöndíjakkal – már például a Zsigmond Király Főiskola is az intézményi részösztöndíj-rendszeren keresztül ismeri el.

Ezzel együtt pedig fontos szempont lehet, hogy a hallgató nemzetközi környezetben is kipróbálhatja magát tanulmányi és szakmai gyakorlati szemeszterei során (ez persze opcionális).

Érdemes ellátogatni a nyílt napokra, feltérképezni az adott intézmény kínálta lehetőségeket és tudatosan, célirányosan választani.

Következő nyílt nap a ZsKF-en: 2013. február 5., 11:00 - (1039 Bp., Kelta utca 2., "D" épület, Európa terem)

Szólj hozzá!

Címkék: diploma ösztöndíj továbbtanulás nyílt nap

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr585056703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása