Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Adni jó

2013.01.22. 15:09 ZsKF_Bp

A Wesley Lelkészképző óvodája 2005-ben kezdte meg működését. Az óvoda hét éve segíti és befogadja a gyötrelmes sorsú, nélkülöző kisembereket, akik hihetetlen hálával, kifogyhatatlan reménnyel, őszinte szeretettel viszonozzák a segítséget és a törődést.

Az intézmény szükségből nyílt meg. A jelen szabályok szerint csak azok a gyermekek vehetők fel az állami nevelési rendszerbe, akiknek lakcímük, tartózkodási helyük van, így a hajléktalan vagy „romlakásokban” meghúzódók gyermekei esélyt sem kaphattak a bekerülésre. A Wesley Lelkészképző segédkezet nyújt ezeknek a családoknak, és a sajnálatosan nagy igényre való tekintettel, azóta is folyamatosan működteti. A gyermekek Budapest egész területéről érkeznek.

Az ellátás ingyenes – mind az óvoda, mind a mellette üzemelő „fűtött – utca” adományokból tartja fent magát. A napi többszöri változatos étkezés mellett a kicsiket megfürdetik, tiszta ruhát adnak rájuk. Az óvoda minden hétköznap hét órakor nyitja kapuit, és az intézet konyhája hétvégén is üzemel, a rászoruló családok érdekében.

Sok szívfacsaró történetet hallani az ide bekerülő gyermekekről. Elborzasztó, hogy az óvodások között vannak olyanok, akiknek csak az óvodában van lehetőségük enni, és hétfő reggel elájulnak az éhségtől. Ezért, és hogy a felhívjuk a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára, a Zsigmond Király Főiskola adománygyűjtést szervezett.

mikulás 018.jpg

A felhívásra szép számban érkeztek felajánlások. Gyermek és felnőtt ruhák, játékok, élelmiszer, könyv, és még sok-sok minden. A helyszínre 4 autóval érkeztünk, feszegetve az előírt súlyhatárokat. Az adományok egy része azonnal a melegedőbe került, a többit pedig az óvoda előterébe halmoztuk be. Pár perc alatt szinte lépni sem lehetett a sok zsáktól, játéktól. A gondozónők hol nevettek, hol az örömkönnyeiket próbálták meg zsebkendőbe rejteni, hiszen ez a kis csapat hatalmas segítséget nyújtott a Karácsony és vele együtt a hideg beköszöntése előtt.

Egy kis busszal érkezett a Dunakeszi Csokonai Általános Iskola harmadik osztálya, akik megmutatták, hogy pénz nélkül is lehet mosolyt csalni a nélkülöző gyerekek arcára. Csodás ki műsorral lepték meg a kicsiket. Majd megérkezett a nevetés is egy bohóc hölgy személyében, aki megtanította a tányérpörgetés és a varázslás művészetét a lurkóknak.


mikulás 028.jpg

Egy ilyen esemény után bizton kijelenthetjük, az emberek igen is szívükön viselik a nélkülöző gyermekek sorsát. Egy-egy adománygyűjtő akció rettentő nagy segítség, sok nélkülöző család, kisgyermek álmát megvalósíthatjuk. 

mikulás 004.jpg

Írta: Kiss Franciska (ZsKF)

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony gyűjtés ovi óvoda adomány wesley adakozás zskf zsigmond király főiskola zsigmond kiraly foiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr495035057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása