Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

KÖZELEBBRŐL, KÖZVETLENÜL - interjú

2015.04.12. 16:25 ZsKF_Bp

Egy képzőhely akkor lehet igazán sikeres, ha a felmérések eredményei, kiváló mutatószámai mellett, nap mint nap olyan emberközpontú működésről tesz tanúbizonyságot, ahol középpontban a hallgató áll.

Éppen ezért a ZsKF-en belül működő intézetek vezetőit kérdeztem, többek között a hallgatói karrierfejlesztésről, nemzetközi lehetőségekről, a gyakorlati képzésekről és a gondoskodó mentorprogramról.

„KÖZEL S TÁVOL BIZTONSÁGBAN!”

Az első interjú alkalmával a főiskola rektorhelyettesével, Dr. Szatmári Péterrel beszélgettem, mégpedig az intézményi és hallgatói siker érdekében folyamatosan épített nemzetközi hálózatról, amely elengedhetetlen manapság a karrier szempontjából.

szp.jpg

– Véleménye szerint miért fontos, hogy a nemzetközi színtéren is jelen legyen a ZsKF?
– A válasz rendkívül egyszerű, azonban sajnos sokan még mindig nem ismerték fel az ebben rejlő lehetőségeket. Amikor egy komoly felsőoktatási intézményről beszélünk, fontos, hogy az az oktatáson túl további szolgáltatásokat, lehetőségeket biztosítson hallgatói számára. A ZsKF a hallgatók egyéni karrierútjának segítése érdekében számos lehetőséget nyújt, például az ingyenes nyelvtanulás, más kultúrák s a nemzetközi munkaerő piac megismerése tekintetében is.

– Kérem, röviden vegyük is sorra ezeket!
– A valós nyelvtudás birtoklása egy főiskolás vagy egy diplomás esetében manapság nem kérdés, ez kötelező. Kis túlzással gyakorlatilag a belépés egyik alapfeltétele a munkaerőpiacra. Éppen ezért minden nappali tagozatos hallgató számára – szintfelmérőt követően – négy féléven keresztül ingyenes és kötelező az angol vagy a német nyelvi kurzusok elvégzése. Bizonyos megközelítésben éppen ezt egészíti ki, színesíti az ERASMUS nemzetközi cserediákprogram is. Ennek keretében minden ZsKF-es diák tanulmányi, nyelvi vagy szakmai gyakorlati félévet tölthet el külföldön. A nyelvismeret, a hallgató egyéni kapcsolati hálójának bővülése, az önállóságra való felkészülés csak hab a tortán a rengeteg élmény mellett, amelyeket az ösztöndíjjal finanszírozott út során begyűjthet.

– Elsőre ez nagyon jól hangzik, de rengeteg munkával jár. Belefér ez a hallgatók mindennapjaiba?
– A főiskolára tanulni, fejlődni jön mindenki, ami számos teendővel és persze kihívással jár. Szerencsés az, aki a befektetett energiáit hamar megtérülni láthatja. Ez pontosan így van a nyelvtanulással is, ami már első félévben kötelező, Erasmusszal pedig kisvártatva lehetőség nyílik külföldre utazni. A hallgatók biztonságáról, biztonságérzetéről a ZsKF Nemzetközi Irodája gondoskodik. Egyfelől a személyesen is ismert és gondosan megválogatott partnerek révén, másfelől pedig biztosított az anyanyelvű kapcsolat tartás telefonon és levélben egyaránt. A nyelvtudás, a külföldi szakmai utak és a nemzetközi munkaerő-piaci partnerek lehetnek a siker zálogai. Mindezekről színes Erasmus-napokon tájékoztatjuk a hallgatókat, ezzel is szövetséget-kötelékeket építve a ZsKF-es és a külföldi intézmények oktatói és hallgatói között.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú karrier

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr747360890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása