Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Montecatini – a „termálfürdők fővárosa”

2014.04.18. 12:17 ZsKF_Bp

Hangulatos utcák, pálmafák és termálfürdők: ez Montecatini Terme, Olaszország legnépszerűbb fürdőhelye, a „termálfürdők fővárosa”.

Aki járt már Montecatini-ben, örökre emlékezetébe vési a települést. Ez a festői szépségű, hangulatos, 21 ezer lakost számláló kisváros az olaszországi Toscana régiójában, Pisa és Firenze közelében fekszik. A város Olaszország legnagyobb és egyben egyik legismertebb termálfürdő-célpontja, ami évente több ezer turistát vonz a városba, köztük számos ismert személyiséget.

Montecatini tökéletesen egyesíti a történelmi hangulatot a modern város pezsgésével; itt megtalálhatók a régi korok jellegzetességei éppúgy, mint a modern világ vívmányai. A történelmi hangulat tökéletes harmóniában van a mindig zsúfolt városközponttal; egyaránt lehetőség nyílik a város felfedezésére, míg a lazításra vágyók a gyógyfürdők egyikében élvezhetik a számtalan pihenési lehetőséget.

A város hangulatos utcáival, parkjaival, fürdőhelyeivel tökéletes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak; wellnessközpontja, gyógyító hatású termálfürdői gondoskodnak arról, hogy vendégeik jól érezzék magukat és új élményekkel feltöltődve térhessenek haza.

Montecatini egyik legismertebb utcájában, a Viale Verdin számos bolt, étterem, illetve színház áll a látogatók rendelkezésére, a pihenésre vágyók számára pedig a város legnagyobb termálfürdője, a Terme Tettuccio nyújt gondtalan kikapcsolódást. Akik vásárolni szeretnének, nagyszámú bevásárlóutca, piac, illetve vásár kínálata közül választhatnak.

200608_20 042.jpg

A szórakozásra vágyókat számos színház, étterem, kávéház, pub és diszkó várja, a művészeteket kedvelők pedig különböző kiállításokat tekinthetnek meg. Szintén nagyszámú látogatót vonzanak Montecatini-be az itt rendezett koncertek, illetve az évente hagyományosan megrendezendő Estate Regina, a város zenei fesztiválja, amely gazdag programjában egyesíti a hagyományt és a modern elemeket, tükrözve a város sajátosságait.

Az aktív kikapcsolódást kedvelők a városban található edzőteremben, uszodában, teniszklubban, illetve lovardában sportolhatnak; a kerékpározók pedig a My Bike, a minden év májusában megrendezett biciklitúra keretében fedezhetik fel a környéket.

Montecatini felfedezése mellett érdemes ellátogatni a közeli Montecatini Alto-ba, a város felett mintegy 200 méterre, egy dombon található településre, ahonnan lélegzetelállító látvány nyílik Montecatini városára.

200608_20 045.jpg

Aki Toscana-ban jár, mindenképpen érdemes felkeresnie Montecatini városát. Az ide látogatók felejthetetlen napokat tölthetnek el a településen; itt minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb tevékenységet, akár a gyógyfürdőkben szeretne pihenni, felfedezni a várost vagy megcsodálni nevezetességeit.

Érdekességek:

  • A Terme Tettuccio-t, Montecatini legnagyobb termálfürdőjét I. Lipót, Toszkána nagyhercege (II. Lipót néven magyar király), Mária Terézia fia építtette.
  • Montecatinit több ismert személyiség is felkereste, köztük Verdi, illetve Puccini, aki itt írta népszerű operája, a Bohémélet egy részét

A városról a www.montecatini.it oldalon olvashatsz részletesebben.

Czellecz Tünde 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr116050302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása