Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Régi és új, történelem és modern világ: Coburgban mindenki talál számára érdekes látnivalókat.

2014.02.01. 16:35 ZsKF_Bp

Coburg egy 42 ezer fős kisváros Bajorország északi részén, Nürnberg és Erfurt közelében. A város története az elmúlt évezred elejéig nyúlik vissza, gazdag hagyományait régi utcák, jellegzetes épületek őrzik. Itt tökéletes harmóniában egyesül a régi korok hagyománya, illetve a fejlődés, ami a város mottójában is tükröződik: „Értékek és változás” – a város megőrzi hagyományait, miközben dinamikusan fejlődik.
A város időutazásra hívja az ide látogatókat: utcáin, sikátorain sétálva, a régi korokat idéző házakat csodálva úgy érezhetjük, mintha néhány évszázadot visszamentünk volna az időben. Felfedezőutunk során megismerhetjük a település történelmi örökségét, miközben alig néhány méter távolságra új épületekkel, bevásárlóközpontokkal találkozhatunk – Coburgban megtapasztalhatjuk a hagyomány, illetve a modern világ ötvözetét, ami sajátos kettősséget kölcsönöz a városnak.
A település legismertebb látványossága a coburgi vár, amely Németország egyik legnagyobb és legszebb vára. Ma három múzeum működik itt; ezek egyike a hercegi palota, a coburgi vár egyik legrégebbi épülete, ahol a hercegek szobáit lehet meglátogatni. Az épület másik része az ország legnagyobb fegyvergyűjteményének ad otthont, míg művészeti galériájában kiállításokat is rendeznek, ahol különböző érméket, korabeli dokumentumokat, illetve Európa egyik legnagyobb és legkiválóbb üveggyűjteményét lehet megtekinteni.
Coburg a német játékbaba-gyártás központja; a város babamúzeumában több mint kilencszáz játékbaba található, a múzeum ajándékboltjában pedig a babák mellett miniatűrök, illetve babákról szóló könyvek vásárlására is lehetőség van.
A város szorosan kötődik a brit királyi családhoz, Viktória angol királynő és Albert szász-coburg-gothai herceg házassága révén. A brit örökséget az Ehrenburg palota őrzi, amely egykor a coburgi hercegek székhelyéül szolgált, ma pedig egy múzeumnak, illetve könyvtárnak ad otthont.
A város legismertebb és legtöbb látogatót vonzó eseménye a minden év nyarán megrendezett szambafesztivál, amely a riói mögött a második legnagyobb ilyen rendezvény a világon. Ezért Coburgot „Európa szambafővárosának” is nevezik; az eseményen különböző országokból érkező szambacsoportok lépnek fel, és évente kétszázezer látogató érkezik a világ minden részéről, hogy néhány napon keresztül mindannyian együtt táncoljanak a város központjában.
A szambafesztivál mellett Coburg több kulturális eseménynek is otthont ad: minden év májusában rendezik a Tavaszi Fesztivált, nyáron pedig szabadtéri koncerteket tartanak a városközpontban. Háromévente, nyáron kerül megrendezésre a Johann Strauss Zenei Napok, szeptemberben pedig a Coburgi Múzeumok Éjszakáján vehetnek részt az érdeklődők.
Akik szeretnének kikapcsolódni egy fárasztó nap után, a Rózsakertben megpihenhetnek, amely szökőkútjával, különböző növényeknek és madaraknak otthont adó pálmaházával, illetve több mint hetvenkétféle rózsával várja látogatóit. A város másik parkja a Hofgarten, ahol az arra járók a fák árnyékában pihenhetnek, miközben a gyerekeket játszótér várja. Akik a parkban való üldögélés helyett az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, kerékpárral fedezhetik fel a várost és környékét.
Bármilyen célból is érkezik az ember Coburgba, a város mindenki számára kínál programokat – felfedezhetjük a város történelmét, meglátogathatjuk múzeumait, vagy csak együtt tölthetjük a szamba ünnepét a világ minden tájáról érkezett látogatókkal. Aki meglátogatja ezt a hangulatos kisvárost, biztosan felejthetetlen napokat tölt el itt.

Érdekességek
Viktória angol királynő házassága révén kötődött a városhoz. „Ha nem az lennék, aki vagyok, ez lenne az igazi otthonom, de mindig a második otthonomnak fogom tekinteni” – nyilatkozta a városról.
Luther Márton hat hónapot töltött a coburgi várban 1530-ban, amelynek során a Bibliát fordította német nyelvre.

Johann Strauss itt töltötte élete utolsó éveit; miután a katolikus Bécs megtagadta második feleségétől való válását, a zeneszerző a protestáns Coburgba költözött, hogy összeházasodhasson harmadik feleségével.

A városról bővebben a www.coburg.de oldalon olvashatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr365792982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása