Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Karácsonyi vásár a ZsKF-en!

2013.12.06. 13:30 ZsKF_Bp

A Zsigmond Király Főiskola (Bp. 1039 Kelta u. 2.) 2013. december 14-én, szombaton 10.00-19.00-ig nagy karácsonyi vásárt szervez. A részletekről kérdeztük a szervezőt:

szilgyieszter.jpgHogy jut eszébe egy gazdasági főiskolának karácsonyi vásárt szervezni?

Szeretnénk komolyabban bekapcsolódni Óbuda „valódi” életébe, szeretnénk lokálpatriótákként viselkedni. Van egy gyönyörű, nagy és jól felszerelt épületünk, van rengeteg kedves, intelligens, fiatal hallgatónk; úgyhogy úgy döntöttünk, hogy „szervezkedni”, „játszani” szeretnénk.

Mi előny származik Nektek az ilyesféle szervezkedésből?

Ha nem csak tanítod, hanem konkrétan csinálod is a dolgokat, ezerszer többet tanulhatsz. A mentorprogramunkban részt vevő hallgatók pedig szerencsére értik ezt: lelkesek, jól lehet őket motiválni – a vásár ötletére „megmozdult az agyuk”: rengeteg kreatív ötlettel álltak maguk is elő és azt is érzik, hogy egy ilyen nagyszabású eseményre már a felkészülés is „jó buli” – igazi közösségi feladat!

Kiket vártok a szombati vásárra?

Mindenkit! 1-111 éves korig! A kézműves termékek vására mellett családi játszóházat is szervezünk: a kicsiknek „angyaljárással”, meglepetésekkel, nagyon sok játékkal. A nagyobbaknak karácsonyi kézműveskedést, ahol egész nap ott vagyunk és segítünk azoknak, akik nemcsak a kész portékáink iránt érdeklődnek, de maguk is szívesen kipróbálnák az alkotás örömét.

Mire számíthatunk a konkrét vásározáskor? Mik a „kész portékáitok”?

Mind saját nappali tagozatos hallgatóink, mind Óbuda és a közeli kerületek középiskolásai már hetek óta nagy lelkesedéssel (sőt, egyre figyelemreméltóbb eredményekkel) készítik az adventi/karácsonyi ajándéktárgyakat: gyertatartók, karácsonyfadíszek, mézeskalácsok és egyéb „csodák” készülnek nagy választékban, amelyeket – igazi karácsonyi vásári hagyományokhoz méltóan – igyekszünk kifejezetten kedvező áron kínálni vendégeinknek, hiszen ez egy jótékonysági vásár: a bevételeket pedig a kerület oktatási programjainak támogatására fordítjuk.

Ha sikerül a vásár, számíthatunk Tőletek a jövőben hasonló megmozdulásokra?

Természetesen igen. Most persze nagyon izgulunk és komolyan készülődünk,mert ilyen jellegű nagyszabású vállalkozásunk még nemigen volt; de mindent meg fogunk tenni, hogy vendégeink számára egy igazán szép napot, kedves és tartalmas időtöltést nyújtsunk. Ha pedig sikerül, akkor úgy tudunk majd örülni, hogy rögtön elkezdjünk szervezni a következő programunkat! Úgyhogy nagyon várunk mindenkit, gyertek miné többen! Mi tt leszünk!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vásár karácsony ajándék advent karácsonyi vásár arcfestés jótékonykodás mézeskalács zskf zsigmond király főiskola szilágyi eszter angyaljárás

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr705678316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása