Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

VSzK elnöki találkozó

2013.09.20. 13:32 ZsKF_Bp

A VSZK elnöke, magyarországi hivatalos látogatása során – saját kérésére – találkozott a NEFB magyar veteránjainak, valamint a Magyar – Vietnami Baráti Társaság egy 53 fős csoportjával Budapesten, a Duna InterContinental Hotelben.

A találkozó során Dr. Botz László, a MVBT elnöke köszöntötte a vietnami elnököt, hangsúlyozva a vietnami gesztust, hogy az elnöki látogatás programjába kifejezetten kérte a veteránokkal, illetve a Baráti Társaság tagjaival való találkozást. Az MVBT elnöke rövid tájékoztást adott a MVBT tevékenységéről, országaink közötti – kulturális, oktatási, gazdasági - kapcsolatok fejlesztésében végzett erőfeszítéseinkről, vietnami testvérszervezetünkkel kialakított kapcsolat aktivitásáról, eredményességéről. Biztosította az elnököt, hogy tagjaink továbbra is szívükön viselik a két nép barátságának elmélyítését, a kapcsolatok fejlesztésének támogatását.

Truong Tan Song elnök úr válaszában – amelyben Társaságunkat illető, igen alapos ismeretekről tett tanubizonyságot – köszönetet mondott a hosszú háborúk során Magyarország, ezen belül a NEFB feladatban részt vett magyar kontingens tagjai részéről kapott támogatásért. Részvétét fejezte ki a feladatteljesítés közben hősi halált halt bajtársainkért, jelezve, hogy haláluk színhelye ma egy fejlett város. Értékelte, hogy az MVBT programjaival igyekszik bemutatni Vietnamot, említést téve a közelmúlt vietnami bélyeg bemutatójára. Miután a MVBT elnöke bemutatta, külön köszöntötte Dr. Déri Miklós tagtársunkat, a vietnami bélyeggyűjtemény tulajdonosát, a kiállítás szervezőjét, valamint Szirmai Ernő alelnököt, aki a 70-es évek elején tevékenyen részt vett a VietHung Ipari Egyetem előd intézményének létrehozásában, illetve Dr. Szatmári Pétert, a Zsigmond Király Főiskola általános rektor-helyettesét, amely intézménnyel a VietHung Ipari Egyetem már négy éve testvér-intézmény kapcsolatban működik együtt.

Truong Tan Song elnök úr elismeréssel vette tudomásul, és gratulált Dr. Oláh Lajos, országgyűlési képviselő tagtársunknak, akinek kezdeményezésére a magyar parlamentben megalakult a Vietnam Barátai Országgyűlési Képviselők Klubja.

A meleg hangvételű, baráti találkozó záró aktusaként Truong Tan Song elnök úr minden jelenlévőt személyes kézfogással üdvözölt, részükre ajándéktárgyat adott át.

IMG_9308.JPG

IMG_9315.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány kapcsolat diploma nemzetözi zsigmond király főiskola

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr695525717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása