Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Pótfelvételi 2015 - meghirdetett szakok

2015.07.27. 10:00 ZsKF_Bp

TE SE MARADJ LE A TOVÁBBTANULÁSRÓL - KEZDÉS: szeptemberben!

A 2015-ös pótfelvételi jelentkezés alkalmával az alábbi FOKSZ, BA, MA szakokra lehetséges jelentkezni a felvi.hu oldalon keresztül augusztus 10. A képzések szeptemberben indulnak.

1 komment

Pótfelvételi 2015 - nyitó gondolatok

2015.07.25. 15:00 ZsKF_Bp

Senki se maradjon le a 2015 szeptemberi iskolakezdésről, jelentkezz TE is a ZSKF-re most a pótfelvételin augusztus 10-ig a felvi.hu oldalon keresztül!

A Zsigmond Király Főiskola idén is meghirdeti pótfelvételin felsőoktatási szakképzéseit,  alapszakjait, mesterszakjait.

Amennyiben a 2015-ös általános eljárás alkalmával nem jelentkeztél sehovaavagy nem nyertél felvételt az általad kiszemelt szakra, nincs veszve semmi, még most jelentkezhetsz a szeptemberben induló képzéseink valamelyikére!

A legfontosabbak, amelyekkel tervezhetsz a ZSKF-en:

 • azonnal alkalmazható elméleti és gyakorlati tudás megszerzése – gyarapodj már az első oktatási naptól kezdve!
 • angol és német nyelvoktatás – a siker egyik záloga
 • mentorprogram, nemcsak az első évesek részére – mert nem vagy egyedül!
 • egyedülálló kompetenciafejlesztő képzések – mindig több legyél!
 • hazai és nemzetközi ösztöndíjak – segítünk, támogatunk!
 • tandíj rejtett költségek nélkül – hogy biztosan tudj tervezni!

AZONNAL HASZNÁLHATÓ TUDÁS:
A lexikai tudás megszerzése kiváltképp fontos, azonban az ismeretanyag tudatos, gyors használata és alkalmazása mind fontosabb a XXI. században, függetlenül attól, hogy a hallgató a köz- vagy a versenyszférában kíván elhelyezkedni, netán egyre magasabb pozícióba lépni – mi segítünk!

FEJLŐDÉS:
A ZSKF hallgatóinak személyes- és karrier-életútfejlődésének elősegítése mellett kötelezte el magát, így a hagyományos képzési renden túl számos interaktív és közösségi-csoportos munka révén lehetőségük van a hallgatóknak az énképüket formálni, kompetenciáikat fejleszteni, ezzel mind tudatosabban készülni a diplomás munkaerőpiacra.

KARRIER:
A hallgató előrelépését segítendően diákmunkák, szakmai gyakornoki helyek biztosítása, rengeteg álláslehetőség meghirdetése a virtuális iránytűként is funkcionáló ZSKF Klub felületén alapfeladatunk oktatási időben és azon túl is. Képzéseinken azonnali válaszokat adunk a munkaerőpiac aktuális kérdéseire, valamint hidat építünk a ZSKF-es hallgatók és a munkáltatók között személyes és online találkozási pontokon a gyors elhelyezkedés érdekében!

NYELVTUDÁS:
A többnyelvűség mára nem kérdéses, hiszen a siker egyik kulcsa, ha az ember több nyelven beszél, függetlenül attól, hogy a határokon belül, netán azokon túl kíván elhelyezkedni. A magas szintű nyelvtudás birtoklása mellett az adott kultúra megismerése legalább annyira fontos, ha az ember ismereteit eredményesen szeretné alkalmazni munkája és magánélete során.

MINDENT A SIKEREKÉRT:
A ZSKF számára fontos, hogy hallgatói használható tudás birtokában valós értékeket állíthassanak elő már a tanulmányok alkalmával, tekintettel arra, hogy egy értékeket létrehozó, elismert kutatóhelyként is számon tartott felsőoktatási intézmény diplomája jóval versenyképesebb, ami a hallgatók sikeresebb elhelyezkedését segíti előtt!

ZSKF APPLIKÁCIÓ android és iOS-re 

Szólj hozzá!

Mi vár(hat) egy elsős főiskolásra...?

2015.07.24. 10:21 ZsKF_Bp

Ezúton is örömmel köszöntünk a Zsigmond Király Főiskola hallgatói között és gratulálunk sikeres a felvételihez a ZSKF-re!

A részletesebb hivatalos tájékoztató mellett kérjük olvassák el azt, hogy mi várhat, mi vár Önökre az elkövetkező néhány esztendőben, amíg a ZSKF aktív tagjai lesznek:

 • Röviden: egy új világ!
 • Hosszabban: pontosan 3 vagy 3,5 év szükséges ahhoz, hogy megtapasztald a főiskolások számára kínálkozó élményeket és mindazt, ami kiugrási lehetőséget jelenthet.

Közhelynek tűnhet, de igaz, hogy valójában csakis rajtunk múlik, mi vár ránk a főiskolai évek alatt, hiszen „mindenki a maga sorsának a kovácsa”, amihez persze útmutatást, támogatást biztosít a Zsigmond Király Főiskola.

A ZSKF az alapvető óralátogatási-vizsgázási kötelezettségeken túl számos fakultatív lehetőséget kínál minden hallgatója részére, amelyeket érdeklődéstől, időbeosztástól függően tanácsos megismerni, s alkalomadtán élni velük.

 • Kedvcsinálónak csak néhány tipp egy proaktív főiskolásnak:

• Csatlakozz mihamarabb a hivatalos virtuális közösséghez, illetve ne legyél rest már a belépéskor jelentkezni aktív hallgatói tömörülésekbe, mint például aHallgatói Önkormányzat (HÖK) vagy a Hallgatói Csapat (HCS)!

• Vegyél részt minél több közösségformáló kulturális, szórakoztató és szakmai rendezvényen akár a ZSKF, akár a HÖK szervezésében, hiszen szak- és
csoporttársaidat igazán ezeken az alkalmakon ismerheted meg!

• Szánj időt arra, hogy megismerhesd a ZSKF épületét és kommunikációs felületeit! Ez szavatolja azt, hogy mindent időben és a helyén tudsz kezelni. :)
• Járj nyitott szemmel, figyeld, hogy milyen ösztöndíj- és pályázati kiírások jelennek meg, mivel ezek is segítségedre lehetnek!
ERASMUS: tölts el fél vagy akár egy egész évet nemzetközi partnereinknél, s közben még a tanulmányaiddal sem maradsz el!
Kutatás, publikálás: a ZSKF keretein belül erre is van lehetőséged, így nemcsak a karrierranglétrán léphetsz egyre feljebb, de még korrekt ösztöndíjakra is szert tehetsz.
• Fordíts időt és energiát arra, hogy legyen lehetőséged beszélgetni oktatóiddal, mentoraiddal és csoporttársaiddal, hiszen aki itt csupán csoporttársad, a „nagybetűs életben” bizony segítőkész kollegád lesz!

A fentiek csupán útbaigazító gondolatfoszlányok, így kérjük, bővebben tájékozódjatok a pályázatokról/ösztöndíjakról, a mentorprogramról, a diákcsapatokról stb. a ZSKF hivatalos weboldalán, a hivatalos Facebook oldalon és egyéb csatornákon keresztül!

1 komment

A diplomaátadók margójára

2015.07.20. 10:23 ZsKF_Bp

A pillanat, amikor meg kell állni elmélkedni, a szépre emlékezni, s elért eredményeinkre büszkén tekinteni, ebből pedig erőt merítve előremenni, persze egy percre sem feledni: köszönetet mondani mindazoknak akik egy-egy stúdiumra, órára, szemeszterre avagy a „háttérben”, a családi-baráti körben mellettünk voltak.

A Zsigmond Király Főiskolán az idei évben is több százan vették át – a jól elvégzett munka eredményeképpen – a diplomát. Az oktatási rendszer változásainak köszönhetően három képzési szinten: felsőoktatási szakképzésen, alapszakon avagy mesterszakon, ezzel is mind pontosabb válaszokat adva a munkaerőpiac aktuális kihívásaira.

Vissza a jövőbe...”
Intézményválasztást és felvételt követően, amikor belép az első éves hallgató a ZSKF kapuin, talán el sem tudja képzelni, hogy mi minden vár rá az elkövetkező években. Sokan a „klasszikus hármas”, a tárgyfelvétel-óralátogatás-vizsgák kombinációján túl feltételezni sem merik, hogy mi mindennel gyarapodnak tanulmányaik során, persze, ha nyitott szemmel járnak. Új ismerősök, barátok, szerelmek, tanulmányi-szakmai kihívások, (megnyert) versenyek, elismerések, nemzetközi kitekintés, fél, de akár egy éves tanulmányi idő külhonban...
A lexikai tudás megszerzése kiváltképp fontos, azonban az ismeretanyag tudatos, gyors használata és alkalmazása mind fontosabb a XXI. században, függetlenül attól, hogy a végzős hallgató a köz- vagy a versenyszférában kíván elhelyezkedni, netán egyre magasabb pozícióba lépni.
A ZSKF hallgatóinak személyes- és karrier-életútfejlődésének elősegítése mellett kötelezte el magát, így a hagyományos képzési renden túl számos interaktív és közösségi-csoportos munka révén lehetőségük van a hallgatóknak az énképüket formálni, kompetenciáikat fejleszteni.
Az infokommunikációs eszközök és gépek által átszőtt világban azonban nem szabad elfelejteni, hogy (újra) egymásra, a társadalomra, a társadalmi-szociális problémák kezelésére való nyitottság egyre nagyobb emberi kincs, különösen azért, mert a kapcsolati tőke manapság a legdrágább birtokjavunk, amely folyamatos ápolásra szorul.
A sokszínű Európában, globalizálódó világunkban a többnyelvűség mára nem lehet kérdéses, hiszen a siker egyik kulcsa, ha az ember több nyelven beszél, függetlenül attól, hogy a határokon belül, netán azokon túl kíván elhelyezkedni. A magas szintű nyelvtudás birtoklása mellett az adott kultúra megismerése legalább annyira fontos, ha az ember ismereteit eredményesen szeretné alkalmazni munkája és magánélete során.

Ezeket illetve további hallgatói/munkaerő-piaci igényeket igyekszünk figyelembe venni, amikor a hallgatóbarát szemlélet jegyében nap mint nap munkához látunk a hallgatói-oktatói sikerek érdekében a Zsigmond Király Főiskolán.

Ne feledjük: A ZSKF számára fontos, hogy hallgatói használható tudás birtokában valós értékeket állíthassanak elő, akár az intézményi kereteken belül avagy immáron más közegben, tekintettel arra, hogy egy értékeket létrehozó, elismert kutatóhelyként is számon tartott felsőoktatási intézmény diplomája jóval versenyképesebb, ami a hallgatók sikeresebb elhelyezkedését segíti előtt!

Értékeink megóvása, a tudományokért tett szakadatlan erőfeszítések tehát közös sikerünk záloga, így idézve a ZSKF rektorától, prof. dr. Bayer Józseftől: „A viszontlátásra!”

Szólj hozzá!

Címkék: karrier köszönet diplomaátadó

Karrier - helyben!

2015.07.07. 10:00 ZsKF_Bp

Amennyiben a ZSKF-en szeretnéd teljesíteni a szakmai gyakorlatodat, arra is van lehetőség, mégpedig a ZSKF Hallgató Csapat keretén belül.

Nézd meg kik a csapat oszlopos tagjai és csatlakozz TE is hozzájuk rendezvényes, blog-újságírói, esetleg fotós feladatkör(ök)be!

hallgatoi_csapat.jpg

Szólj hozzá!

Gondolj már most a karrierépítésre!

2015.07.02. 10:00 ZsKF_Bp

Ösztöndíjak, pályázatok, avagy diákmunkák, gyakornoki lehetőségek és állások egy helyen, a virtuális iránytűként is funkcionáló ZSKF KLUB felületén! http://zskfklub.zskf.hu/

zskf_klub_1.jpg

Szólj hozzá!

FELVÉTELI 2015

2015.07.02. 10:00 ZsKF_Bp

Sorrend-módosítási és hiánypótlási lehetőség - július 9-ig
checklist.jpg

Szólj hozzá!

"VÉÉÉGRE itt a nyááár..."

2015.06.26. 14:48 ZsKF_Bp

Bízva abban, hogy mindenki sikeresen túl van az érettségin és a vizsgáin, most már kezdődhet az igazán megérdemelt pihenés! Kellemes, élményekben gazdag nyarat kívánunk! Folyt. köv.!

Szólj hozzá!

Pályakezdés a ZSKF után – nem csak elméletben tudjuk a megoldást

2015.05.11. 11:38 ZsKF_Bp

Sokat vitatott kérdés, hogy pályakezdőként hogyan tudunk érvényesülni a munkaerőpiacon. Jönnek a sokszor hallott buktatók – „nincs tapasztalatod”, „képzettebb személyt keresünk”, de sokan találkoztak már olyan munkáltatóval is, aki egyszerűen válaszra sem méltat.

De hogyan szerezzek tapasztalatot, ha most végeztem, és ez szinte mindenhol alapfeltétel? – teszi fel (jogosan) a legtöbb hallgató a kérdést. A ZSKF vezetői évekkel ezelőtt felismerték ezt a problémát, és olyan lehetőségeket biztosítottak, amelyekkel kiküszöbölhető a hónapokig tartó keresgélés, valamint az "igények leadása" a sorozatos csalódások miatt.

Lehetőségek egy hallgató szemüvegén keresztül

Nem mondhatnám, hogy ezek miatt választottam a ZSKF-et, ugyanis nem is gondolkoztam el ezeken, amikor elkezdtem 2012-ben a főiskolát. De utólag visszanézve úgy érzem, igen hálás lehetek.

Tanulmányaimat egy másik főiskolán kezdtem, ahol több mint százan jártunk egy szakra, így miután azt otthagytam, igen éles váltásnak tűnt a ZSKF-es élet, szerencsére a szónak pozitív értelmében. Az egyik legmegdöbbentőbb különbség az volt, hogy a tanároknak van ideje a diákokkal egyesével foglalkozni, utólag úgy fogalmaznám: "kézen fogva vezetni őket a nagy világ felé…"

Amit érdemes mérlegelni…

Bár igen kecsegtető, hogy a nyári szünetet csupán pihenéssel, és bulizással töltsük, érdemes azonban a jövőnkre is előre gondolni. Egy heti pár napos gyakornoki-, vagy diákmunka senkinek nem nagy teher, mégis az egész jövőnket megalapozhatja.

Talán túlzásnak tűnhet a megfogalmazás, de én nem érzem annak. Több tanár rendelkezik munkaerő-piaci kapcsolatokkal, ezt tudtuk eddig is, de arra már a csoportunk tagjai sem számítottak, hogy segítséget bárki kaphat az elhelyezkedésben, csak kérnie kell. Ez önmagában a diákok száma miatt elképzelhetetlen (volt) más felsőoktatási intézményekben. Nem féltem én sem segítségért fordulni egyik kitűnő professzoromhoz, aki több céghez is kapcsolatot tudott biztosítani.

A kapcsolatrendszer – amely manapság elengedhetetlen része az életnek – kiépítése mellett, számos lehetőséget nyújtott az iskola. Beszélhetünk a világjáró Erasmus programról, diákmunkához, állásokhoz való hozzásegítésről (ZSKF KLUB), vagy lehetőségről saját kutatásokra. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy ne csak egy "papírral" lépjünk ki tanulmányaink után a munkaerőpiacra, a felnőtt életbe, hanem olyan alapokkal, amely mind számunkra, mind a munkáltatóknál azonnal hasznosíthatóak.

Székely Fruzsina

Szólj hozzá!

Mi lesz suli után? - tippek a Jobtraining-től

2015.04.27. 15:33 ZsKF_Bp

Biztos számtalan új és hasznos információt kaptál/kapsz az iskolás évek alatt. Nem egy vizsgán, dolgozaton már túlestél, hol sikeresen, hol ismétléssel!

m.JPG

De belegondoltál, hogy az igazi próbatételek az iskola után jönnek? Az élet több területén, így  az álláskeresés is az a terület, amely kihívásokkal szembesít. Számodra mi a legnagyobb kihívás? A legtöbb embernek ez a célok meghatározása! Valójában mit is szeretnél? Ha már tudod, mit szeretnél, akkor már csak az oda vezető út eszközeit kell használnod, alkalmaznod! Egyre több olyan alkalmazotti munkaviszonyban dolgozóval találkozom, aki céltalan, alul motivált és elkeseredett. Talán nem jó helyen vannak és nem a céljaik szerint élnek ezek a dolgozó emberek.

Több lépcsős az út, mely a megálmodott célok beteljesüléséhez vezet. Az első legfontosabb lépcső, hogy tudd, mit szeretnél és ismerd meg magad  - erősségeid, gyengeségeid. Ha már tudod, milyen pályán szeretnél dolgozni, melyik az a szakterület, ahol a tehetséged a legjobban ki tud bontakozni, akkor az már fél siker. A munkaerőpiacra lépés első gyakorlati lépése, hogy az álláshirdetésre szabva készíts egy ütős, profi  önéletrajzot. Illetve egy motivációs levelet, ha a hirdető cég igényli.

Hol találhatod meg a Rád szabott állást? Ehhez Pro Aktívnak kell lenni!

 • böngészd az állásportálokat,
 • térképezd fel kapcsolati hálódat,
 • légy látható a személyzeti tanácsadók és fejvadász cégek számára,
 • keresd direktbe a céget!

Amennyiben ismered magad, megvannak a célok és a kiszemelt állás/ cég akkor nagyon fontos, hogy az interjún legyél felkészült! Tájékozódj a cégről, tudd a személyes motivációidat!

Fontos az iskolai végzettség, de légy Te az, aki a gyakorlatban is tudja használni a tudását, ami túl mutat a száraz tananyagon és belső motivációval, céltudatosan tud a pályára lépni és sikereket elérni nap mint nap!

Keresésre fel, légy Pro Aktív!

1 komment