Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Mi vár(hat) egy elsős főiskolásra...?

2015.07.24. 10:21 ZsKF_Bp

Ezúton is örömmel köszöntünk a Zsigmond Király Főiskola hallgatói között és gratulálunk sikeres a felvételihez a ZSKF-re!

A részletesebb hivatalos tájékoztató mellett kérjük olvassák el azt, hogy mi várhat, mi vár Önökre az elkövetkező néhány esztendőben, amíg a ZSKF aktív tagjai lesznek:

  • Röviden: egy új világ!
  • Hosszabban: pontosan 3 vagy 3,5 év szükséges ahhoz, hogy megtapasztald a főiskolások számára kínálkozó élményeket és mindazt, ami kiugrási lehetőséget jelenthet.

Közhelynek tűnhet, de igaz, hogy valójában csakis rajtunk múlik, mi vár ránk a főiskolai évek alatt, hiszen „mindenki a maga sorsának a kovácsa”, amihez persze útmutatást, támogatást biztosít a Zsigmond Király Főiskola.

A ZSKF az alapvető óralátogatási-vizsgázási kötelezettségeken túl számos fakultatív lehetőséget kínál minden hallgatója részére, amelyeket érdeklődéstől, időbeosztástól függően tanácsos megismerni, s alkalomadtán élni velük.

  • Kedvcsinálónak csak néhány tipp egy proaktív főiskolásnak:

• Csatlakozz mihamarabb a hivatalos virtuális közösséghez, illetve ne legyél rest már a belépéskor jelentkezni aktív hallgatói tömörülésekbe, mint például aHallgatói Önkormányzat (HÖK) vagy a Hallgatói Csapat (HCS)!

• Vegyél részt minél több közösségformáló kulturális, szórakoztató és szakmai rendezvényen akár a ZSKF, akár a HÖK szervezésében, hiszen szak- és
csoporttársaidat igazán ezeken az alkalmakon ismerheted meg!

• Szánj időt arra, hogy megismerhesd a ZSKF épületét és kommunikációs felületeit! Ez szavatolja azt, hogy mindent időben és a helyén tudsz kezelni. :)
• Járj nyitott szemmel, figyeld, hogy milyen ösztöndíj- és pályázati kiírások jelennek meg, mivel ezek is segítségedre lehetnek!
ERASMUS: tölts el fél vagy akár egy egész évet nemzetközi partnereinknél, s közben még a tanulmányaiddal sem maradsz el!
Kutatás, publikálás: a ZSKF keretein belül erre is van lehetőséged, így nemcsak a karrierranglétrán léphetsz egyre feljebb, de még korrekt ösztöndíjakra is szert tehetsz.
• Fordíts időt és energiát arra, hogy legyen lehetőséged beszélgetni oktatóiddal, mentoraiddal és csoporttársaiddal, hiszen aki itt csupán csoporttársad, a „nagybetűs életben” bizony segítőkész kollegád lesz!

A fentiek csupán útbaigazító gondolatfoszlányok, így kérjük, bővebben tájékozódjatok a pályázatokról/ösztöndíjakról, a mentorprogramról, a diákcsapatokról stb. a ZSKF hivatalos weboldalán, a hivatalos Facebook oldalon és egyéb csatornákon keresztül!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr387651432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.09.26. 21:56:03

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis