Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Jelentkezési felhívás mentori posztra a 2014/2015-ös tanévre HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat

2014.04.26. 07:33 ZsKF_Bp

Kedves Hallgatók, leendő mentorok!

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2014/2015-ös tanévre. A HÖOK Mentorprogram egy olyan, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) által támogatott esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

Felvételi kritériumok:

Szóbeli meghallgatás. A felvételire egy rövid kiadványból készülhettek fel, amely pdf formátumban letölthető innen

http://hook.hu/mentor/felveteli/

Mentornak jelentkezhet minden olyan, nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből) a 2014-2015-ös tanévben.

 

A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételin maximum pontszámot érek el, akkor július 13. és 16. között részt vesznek a Mentorprogram által Balatonlellére szervezett Mentorképzésen; ahol a szállást, étkezést és képzést a szervezőség biztosítja számukra, de az utazás költségei a jelentkező mentorokat terheli.

A jelentkező mentorok a júliusi Mentorképzésen való részvételről július elején kapnak értesítőt e-mailben. A Mentorképzésen való részvétel automatikusan nem jelent bekerülést a HÖOK Mentorprogramba, mint mentor. A felvételi végleges eredményéről augusztus elején értesülnek a jelentkezők.

A mentor feladata:

A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.

Egy mentor több hallgatót is segíthet.

A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra- egy tanévre- vállalják mentori tevékenységüket.

A mentorok vállalják, hogy megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal/ mentoráltjaikkal, régió és/vagy intézményi koordinátorukkal; és a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

További információk: http://hook.hu/hu/web/mentor

Jelentkezés menete és további információk itt érhetőek el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr666087404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.