Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Mi lesz veled Pán Péter?

2013.06.19. 10:56 ZsKF_Bp

A ZsKF Társadalomtudományi Kutatóközpontja lassacskán hétéves, 2006 szeptemberében alakult. Sok-sok, a gyakorlatban alkalmazható kutatás, módszertani újítás után most egy merész kísérletbe kezdett: míg az eddigi tevékenységei inkább a praxist szolgálták, a főiskola stratégiai döntéseit segítették háttér-információkkal, addig a nemrégiben létrejött Rétegződéskutató Csoport elméleti kutatásokra vállalkozik. Az elmúlt évtizedek során korszakos változások figyelhetőek meg mind a társadalmi egyenlőtlenségek növekedésében, a társadalom rétegződésének egyre bonyolultabbá válásában, mind pedig az egyéni életutak alakulásában. A kutatócsoport az újonnan felmerülő kérdésekre új válaszokat keres olyan területeken, mint a hallgatói munkába állása, a családalapítás és a gyermekvállalás időzítése, illetve a tanuláshoz való viszonyuk. Különösen izgalmas az úgynevezett „Pán Péter szindróma”, amely arra utal, hogy a mai fiatalok „mintha sohasem akarnának felnőni”: egyre csak késleltetik a felnőttek világába való belépést… Kutatásaink során ezekre a dilemmákra az életutak alakulásának tudományos igényű vizsgálatával remélünk válaszokat.

(A részleteket lásd a ZSKF honlapján: http://www.zskf.hu/dpr/olvas/permalink:hireink )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr85368598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.