Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

A mosoly

2013.06.19. 10:58 ZsKF_Bp

Miért mosolygunk? Kinek mosolygunk? Hol és mikor mosolygunk? Ezen kérdésekre ezer meg egy választ találhatunk, azonban az biztos, hogy ez az aprócska gesztus az egyik legerősebb fegyverünk. Sokan tartják, hogy ez csak egy görbe vonal, mely képes egyenesbe hozni mindent. De vajon tényleg mindent? Hisz mit is jelent a mosoly? Érzelmek kifejezését? Vagy talán épp visszacsatolást várunk az emberektől e kifejezésre? Mert ez a kis vonal megváltoztathatja egy másodperc alatt egy, két vagy akár rengeteg ember életét is. Képes egy szempillantás alatt a mennyekbe repíteni, de akár a pokol mélyére taszítani is. Mert vajon mindig őszinte ez az érzelemkifejezés? Hiszen kivel nem történt már meg, hogy egy szituációban épp a várt válasz ellentétét kapta? És persze nem szabadott kifejeznie azt a temérdek gondolatot, ami akkor a fejében kavargott, így csak egy egyszerű keserű mosolyt erőltetett az arcára, ám legbelül a lelke zokogott. Az ilyen mosolyt véleményem szerint senki nem szereti. Senki.

Léteznek azonban azok a mosolyok is, melyekben tényleg mágikus erő rejlik. Amelyek egy teljesen új életet képesek magukkal hozni. Egy olyan életet, ahol nincs többé magány, nincs olyan út, melyen egyedül jársz, csak olyan, hogy a mosoly, amit adtál, visszatér hozzád. És nem csak a másik ember arcáról. A szeméből is. Mert lehet, hogy az arcodra rá tudod erőltetni a mosolyt, de a szem mindent elárul.
A mosoly legszebb fajtája az, mely kifejezi azt az örömöt, boldogságot, büszkeséget, elégedettséget, ami majdnem szétfeszíti a mellkasod. Szeretnéd mindenkinek elkiáltani az örömödet, de ehelyett csak mosolyogsz mindenkire a HÉV-en, a villamoson, az utcán, a boltban… Adva ezzel egy okot az embereknek, hogy ők is mosolyogjanak. Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád!
És ne csak akkor legyél boldog, ha valamilyen nagy dolog történt veled! Próbálj meg minden napban sok olyan apró örömforrást találni, ami mosolyra húzza a szádat! Hidd el, egy idő után teljesen máshogy fogod látni a napjaidat, sőt, egy idő után az egész életedet is!
Mert a mosoly nem csak egy vonal! A mosoly fegyver, amely legyőzi a keserűséget, az irigységet, a félelmet, másokat, és főként ÖNMAGADAT!
Mosolyra fel!

„A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye.” /Mark Twain/

Guzmics Júlia

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr825368602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása