Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Sütés-főzés:)

2013.03.11. 14:35 ZsKF_Bp

REGGELI

Bundás melegszendvics

(Télen egy pohár jó meleg boros teával kiváló vacsora.)

Hozzávalók:

  • 4‒8 db zsemle (személyektől és befogadóképességtől függően)
  • néhány tojás
  • maradék felvágott (például sonka, paprikás szalámi, parizer stb.)
  • ízlés szerinti fűszerek

Elkészítés:

A zsemléket félbevágjuk, a kicsi kockákra szabdalt felvágottat és a fűszereket (só, bors, szerecsendió vagy bazsalikom, oregano stb.) a felvert tojásokhoz adjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a félbevágott zsemléket vágással lefelé belemártjuk a tojásos keverékbe, majd ügyes, gyors mozdulattal belefordítjuk a forró olajba. A keverék szépen rásül a zsemlére, és már fogyaszthatjuk is.

Megjegyzés:

Megpróbálható a tojást vékonyra szelt gombával, szalonnával, hagymával gazdagítani, csak akkor már nem olyan olcsó.

EBÉD

Hideg céklaleves kefirrel

2.JPG

Hozzávalók:

- 3 kis cékla, körülbelül teniszlabda nagyságú
- 2 kis uborka
- 4‒5 piros retek
- 2 szál zöldhagyma, felaprítva
- 3‒4 evőkanál finomra vágott friss kapor
- 1 liter kefir
- 1 evőkanál reszelt torma
- só, ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 2‒4 tojás

Elkészítés:

1. Mossuk meg a céklákat, csomagoljuk be alumínium fóliába és 200 Celsius fokos sütőben süssük 45 percig, amíg megpuhulnak. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd reszeljük durvára.

2. Főzzük keményre a tojásokat, majd ezeket is hagyjuk kihűlni. Szeleteljük és tegyük félre.

3. Mossuk meg az uborkát és a retket, és vágjuk apró kockákra.

4. Egy nagy tálba tegyük bele a reszelt céklát, keverjük hozzá a kefirt. Fűszerezzük tormával, kaporral, sóval, borssal. Adjuk hozzá az uborkát és retket. Citromlével ízlés szerint kicsit savanyíthatjuk.

5. Szolgáljuk fel hidegen, főtt tojásszeletekkel a tetején, kaporral megszórva, tejszínnel megcsorgatva. Hűtőben jól eláll 1‒2 napig.

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 1 dl étolaj
  • kevés só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • olaj a sütéshez
  • vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, lágyabb tésztát kell kapnunk. Lisztezett deszkán kb. 3‒4 mm-es vastagra nyújtjuk, derelyeszaggatóval deltoid alakot vágunk (derelyeszaggató hiányában jó a pizzaszeletelő is). Mindegyiknek a közepébe teszünk egy kisebb vágást (hogy ne nagyon hólyagosodjon fel). Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Gyors forgácsfánk

1.PNG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr865127811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.