Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Tovább(tanulás)!

2013.02.01. 12:57 ZsKF_Bp

Elindult a felsőoktatási jelentkezési időszak: 2013 februárjában lehetséges jelentkezni a szeptemberben induló főiskolai, egyetemi képzésekre.

A döntés azonban egyáltalán nem könnyű, hiszen a számos egyéni elképzelésen túl temérdek dolog befolyásolhatja azt, hogy hol fogunk tanulni.

Az emocionális megközelítésen túl, íme néhány racionális gondolat, amely segíthet a biztos döntés meghozatalában:

  • a képzési paletta sokszínűsége, illetve van-e nappali és levelező tagozatos oktatás
  • milyen az ösztöndíj- és juttatási rendszer
  • az alapképzésen túl milyen egyéb kiegészítőket lehetséges (ingyenesen) igénybe venni
  • az oktatáson túl milyen egyéb szakmai, kutatási és publikálási lehetőségei vannak a hallgatóknak
  • nemzetközi cserediák-programok révén van-e lehetőség külföldön tanulni, esetleg szakmai gyakorlatot teljesíteni
  • domináns érv: a munkaerő-piaci elhelyezkedési mutató

Amennyiben a fentiekre az intézmények honlapjait böngészve megfelelő válaszokat kaphatunk, akkor a biztosan jó döntést hozunk.

Récsei Imola érettségi előtt álló, politológia szakon továbbtanulni vágyó hallgató a Zsigmond Király Főiskolának járt utána.

A Zsigmond Király Főiskolán 11 alapszakon és 6 mesterszakon nappali és levelezőn tanulhatunk, amelyet támogatnak saját illetve partnerekkel együttműködésben kiírt ösztöndíjakkal és ingyenes angol/német nyelvoktatással kiegészítenek. Színes nemzetközi élet van, látva például az Erasmus napot és az angol nyelvű rovatot az iskolaújságban. 97% a három hónapon belüli elhelyezkedési mutató – ami magáért beszél. Mellesleg a pörgős Facebook oldalt like-olva kezdem megérteni, hogy miért is (lesz) jó fősulisnak lenni a ZsKF-en.

A fentieket tehát érdemes mérlegelni, illetve személyesen meggyőződni a nyílt napokon is, ahol a pályaorientációs tanácsadáson túl részletes és személyes információszerzésre van lehetőség.

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény tipp interjú trükk továbbtanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr235056678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.