Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

A diplomaátadók margójára

2015.07.20. 10:23 ZsKF_Bp

A pillanat, amikor meg kell állni elmélkedni, a szépre emlékezni, s elért eredményeinkre büszkén tekinteni, ebből pedig erőt merítve előremenni, persze egy percre sem feledni: köszönetet mondani mindazoknak akik egy-egy stúdiumra, órára, szemeszterre avagy a „háttérben”, a családi-baráti körben mellettünk voltak.

A Zsigmond Király Főiskolán az idei évben is több százan vették át – a jól elvégzett munka eredményeképpen – a diplomát. Az oktatási rendszer változásainak köszönhetően három képzési szinten: felsőoktatási szakképzésen, alapszakon avagy mesterszakon, ezzel is mind pontosabb válaszokat adva a munkaerőpiac aktuális kihívásaira.

Vissza a jövőbe...”
Intézményválasztást és felvételt követően, amikor belép az első éves hallgató a ZSKF kapuin, talán el sem tudja képzelni, hogy mi minden vár rá az elkövetkező években. Sokan a „klasszikus hármas”, a tárgyfelvétel-óralátogatás-vizsgák kombinációján túl feltételezni sem merik, hogy mi mindennel gyarapodnak tanulmányaik során, persze, ha nyitott szemmel járnak. Új ismerősök, barátok, szerelmek, tanulmányi-szakmai kihívások, (megnyert) versenyek, elismerések, nemzetközi kitekintés, fél, de akár egy éves tanulmányi idő külhonban...
A lexikai tudás megszerzése kiváltképp fontos, azonban az ismeretanyag tudatos, gyors használata és alkalmazása mind fontosabb a XXI. században, függetlenül attól, hogy a végzős hallgató a köz- vagy a versenyszférában kíván elhelyezkedni, netán egyre magasabb pozícióba lépni.
A ZSKF hallgatóinak személyes- és karrier-életútfejlődésének elősegítése mellett kötelezte el magát, így a hagyományos képzési renden túl számos interaktív és közösségi-csoportos munka révén lehetőségük van a hallgatóknak az énképüket formálni, kompetenciáikat fejleszteni.
Az infokommunikációs eszközök és gépek által átszőtt világban azonban nem szabad elfelejteni, hogy (újra) egymásra, a társadalomra, a társadalmi-szociális problémák kezelésére való nyitottság egyre nagyobb emberi kincs, különösen azért, mert a kapcsolati tőke manapság a legdrágább birtokjavunk, amely folyamatos ápolásra szorul.
A sokszínű Európában, globalizálódó világunkban a többnyelvűség mára nem lehet kérdéses, hiszen a siker egyik kulcsa, ha az ember több nyelven beszél, függetlenül attól, hogy a határokon belül, netán azokon túl kíván elhelyezkedni. A magas szintű nyelvtudás birtoklása mellett az adott kultúra megismerése legalább annyira fontos, ha az ember ismereteit eredményesen szeretné alkalmazni munkája és magánélete során.

Ezeket illetve további hallgatói/munkaerő-piaci igényeket igyekszünk figyelembe venni, amikor a hallgatóbarát szemlélet jegyében nap mint nap munkához látunk a hallgatói-oktatói sikerek érdekében a Zsigmond Király Főiskolán.

Ne feledjük: A ZSKF számára fontos, hogy hallgatói használható tudás birtokában valós értékeket állíthassanak elő, akár az intézményi kereteken belül avagy immáron más közegben, tekintettel arra, hogy egy értékeket létrehozó, elismert kutatóhelyként is számon tartott felsőoktatási intézmény diplomája jóval versenyképesebb, ami a hallgatók sikeresebb elhelyezkedését segíti előtt!

Értékeink megóvása, a tudományokért tett szakadatlan erőfeszítések tehát közös sikerünk záloga, így idézve a ZSKF rektorától, prof. dr. Bayer Józseftől: „A viszontlátásra!”

Szólj hozzá!

Címkék: karrier köszönet diplomaátadó

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr887640934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása