Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

Mi lesz suli után? - tippek a Jobtraining-től

2015.04.27. 15:33 ZsKF_Bp

Biztos számtalan új és hasznos információt kaptál/kapsz az iskolás évek alatt. Nem egy vizsgán, dolgozaton már túlestél, hol sikeresen, hol ismétléssel!

m.JPG

De belegondoltál, hogy az igazi próbatételek az iskola után jönnek? Az élet több területén, így  az álláskeresés is az a terület, amely kihívásokkal szembesít. Számodra mi a legnagyobb kihívás? A legtöbb embernek ez a célok meghatározása! Valójában mit is szeretnél? Ha már tudod, mit szeretnél, akkor már csak az oda vezető út eszközeit kell használnod, alkalmaznod! Egyre több olyan alkalmazotti munkaviszonyban dolgozóval találkozom, aki céltalan, alul motivált és elkeseredett. Talán nem jó helyen vannak és nem a céljaik szerint élnek ezek a dolgozó emberek.

Több lépcsős az út, mely a megálmodott célok beteljesüléséhez vezet. Az első legfontosabb lépcső, hogy tudd, mit szeretnél és ismerd meg magad  - erősségeid, gyengeségeid. Ha már tudod, milyen pályán szeretnél dolgozni, melyik az a szakterület, ahol a tehetséged a legjobban ki tud bontakozni, akkor az már fél siker. A munkaerőpiacra lépés első gyakorlati lépése, hogy az álláshirdetésre szabva készíts egy ütős, profi  önéletrajzot. Illetve egy motivációs levelet, ha a hirdető cég igényli.

Hol találhatod meg a Rád szabott állást? Ehhez Pro Aktívnak kell lenni!

  • böngészd az állásportálokat,
  • térképezd fel kapcsolati hálódat,
  • légy látható a személyzeti tanácsadók és fejvadász cégek számára,
  • keresd direktbe a céget!

Amennyiben ismered magad, megvannak a célok és a kiszemelt állás/ cég akkor nagyon fontos, hogy az interjún legyél felkészült! Tájékozódj a cégről, tudd a személyes motivációidat!

Fontos az iskolai végzettség, de légy Te az, aki a gyakorlatban is tudja használni a tudását, ami túl mutat a száraz tananyagon és belső motivációval, céltudatosan tud a pályára lépni és sikereket elérni nap mint nap!

Keresésre fel, légy Pro Aktív!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr57403214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarbazis 2015.09.26. 21:56:56

Sziasztok!

A budapesti magántanár-adatbázis! www.tanarbazis.hu

Keress tanárt vagy jelentkezz Te is tanárnak! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Like: www.facebook.com/tanarbazis
süti beállítások módosítása