Élet a főisCOOLán

Ez egy olyan blog oldal, melyet a főiskola oktatói és hallgatói írnak, szerkesztenek. Van benne szakmai, és nem szakmai, bulis és tudományos, szívfacsaró és szívet melengető írások, fényképek és videók. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy közvetlen közelről bepillanthass a ZsKF életébe egy olyan fórumon keresztül, ahol nincs cenzúra, nem ömlik a marketing duma, senki nem akarja, hogy itt tanulj, vagy máshol.

Friss topikok

A közös fejlődés jegyében - interjú

2015.04.12. 16:38 ZsKF_Bp

Dr. Sipos Zoltánnal, a közgazdász képzések vezetőjével a közös hallgatói-oktatói munkát vettük szemügyre, amelynek intézményesített rendszere immáron harmadik éve működik a ZsKF-en. Nézzünk hát a színfalak mögé: górcső alatt a mentorprogram!

sz.jpg

– A ZsKF-en egy teljesen egyedülálló, valódi támogatást nyújtó mentorprogramot dolgoztunk ki, amellyel elsősorban a nappali tagozatos hallgatók beilleszkedését segítjük, a tanulmányi adminisztrációban való eligazodást, a képzési út sikeresen teljesíthető megszerkesztését. Ez a kiindulási alap. Ezt követően pedig próbáljuk árnyalni a képet, mégpedig úgy, hogy a főiskolai évek valóban hasznosan teljenek el. Hallgatóinknak segítő kezet és útmutatást nyújtunk abban, hogy milyen beszélgetésekre, konferenciákra érdemes ellátogatniuk, ahol az érdekes előadásokon túl kapcsolati tőkéjüket is bővíthetik.

– Kik vesznek részt a mentorprogramban, kik segítik ennek a működését?
– Köszönöm a kérdését, mert erre külön is szerettem volna kitérni, hiszen talán mindennél fontosabb, hogy a hangzatosan megfogalmazott elvek mögött valós emberek dolgoznak a hallgatókkal együtt, a hallgatókért. A program alappillérei mindazon oktatók, akik – szakonként – csapatokat alkotva segítik a hallgatókat. Ebbe bevonunk felsőbb éveseket is, hiszen tagadhatatlan, hogy bizonyos témákban – néhány félévnyi tapasztalattal a hátuk mögött – jobban tudnak segíteni, mint bárki más. Ahogy a képzési kínálat összeállításánál, itt is fontosnak tartjuk a többgenerációs együttműködést. Az oktatók és hallgatók mellett pedig tagja és segítője a programnak minden ZsKF-es munkatárs, akikhez a mentoráltak bátran fordulhatnak esetleges problémáikkal, kérdéseikkel.

Szólj hozzá!

Címkék: karrier felvételi mentorprogram

A bejegyzés trackback címe:

https://zskf-bp.blog.hu/api/trackback/id/tr107360934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása